پنج شنبه , ۱۹ مهر ۱۴۰۳
خانه / اقتصاد - تجارت / اقتصاد بیمار ما

اقتصاد بیمار ما

تغییرات قیمت رینگیت در یکسال گذشته
این نشان دهنده بهبود وضعیت اقتصادی مالایی ها و بدتر شدن وضعیت اقتصادی ایرانی هاست.
سال گذشته مالایی ها 3.6 رینگیت بابت خرید هر 1 دلار پرداخت می کردند، امسال برای خرید 1 دلار 3.22 رینگیت پرداخت می کنند.


نکته:

با توجه به اطلاعات سایت www.xe.com که سایت مرجعی برای تبدیل ارز کشورها می باشد، قیمت دلار آمریکا ( در حال حاضر) 989 تومان نشان داده می شود، این در حالی است که حداقل قیمت دلار آمریکا که من تونستم از بانک های مختلف بگیرم 1002 تومان نرخ مرجع بانک مرکزی بود که بانکهای دیگر تا مبلغ 1005 تومان نیز به فروش می رساندند. این موضوع به نظر من نشان دهنده این است که بانک مرکزی در شرایطی که تعطیلات نوروز هم تمام شده هنوز قصد ندارد قیمت ارز را پایین بیاورد و اختلاف 13 تومان به ازای هر دلار تفاوت فاحشی است که مطمئن سود ویژه ای برای اقتصاد داران کشور به همراه خواهد داشت… نمی دونم اما شاید بشه از این طریق میزان تورم را به میزان چشم گیری کمتر نشان داد.

همچنین بررسی کنید

خدمات بانکی در کانادا

مجموعه نوشته های من با تمرکز بر تجربه های استفاده از خدمات بانکی در کانادا را در …

۳ نظرها

  1. سلام
    من اقتصادی نیستم، فقط 1-2 تا نکته کوچیک:
    1- بخشی زیادی از اینکه دلار تو مالزی ارزون شده بخاطر اقتصاد مالزی نیست، بلکه بخاطر کاهش ارزش دلار هستش تو بازارهای ارز طی 1-2 سال اخیر پس از بحرانهای امریکا
    2- XE معمولا نرخ واقعی ارزش ارزها در برابر هم رو میگه. در حالت واقعی تو بازار فروشنده باید از فروش ارز سود هم ببره پس نرخ فروش بالاتر از نرخی خواهد بود که تو XE هستش.
    مخلص

    • در واقع من هم همین 2 نکته رو میگم:
      1- وقتی ارزش دلار کاهش پیدا کرده چرا در کشور ما کاهش پیدا نکرده و افزایش پیدا کرده؟
      2- چرا نرخ XE برای رینگیت مالزی در برابر دلار برابر با قیمت صرافی ها و بانک هاست، اما برای ریال ایران این برابری وجود نداره… در حالیکه باید حداقل با قیمت بانک مرکزی برابر و یا اختلاف بسیار جزئی داشته باشه. اختلاف 13 تومان برای هر دلار بسیار قابل توجه می باشد.

  2. این که ارزش دلار کاهش پیدا کرده درسته. اما نکته دیگه اینه که ارزش ریال بیش از اون کاهش پیدا کرده. بنابراین وقتی نرخ ها رو برابر می کنیم می بینیم که “نسبت” ارزش دلار به ریال افزایش پیدا کرده.
    دوم این که ارزش ارز در کشور ما واقعی نیست و تحت تاثیر اقدامات بانک مرکزی هستش. یعنی این بانک مرکزیه که قیمت ارز رو تغییر میده. مثلا قیمت دلار برای یک دستگاه دولتی با یک فرد عادی که از بانک اون رو میخره فرق میکنه. اگرچه دولت برای دلار یارانه هم میده اما موضوع اینه که قیمتش واقعی و در بازار تعیین نمیشه بلکه دولت قیمتش رو کنترل میکنه.
    حالا من یه روش ساده برای معادل سازی قیمت ارز پیشنهاد میکنم.
    در این روش باید سبدی از کالاهای مشابه رو در نشر بگیریم که البته هر چی تعداد پارامترها بیشر باشه نتیجه مطلوب تره. مثلا سبدی 200 قلم کالای ضروری که در همه جای دنیا استفاده میشه. بعد قیمت متوسط این سبد رو در کشورها محاسبه کنیم. بعد اونها رو با هم مقایسه کنیم. این طوری قیمت ارز معادل محاسبه میشه.
    فرض کن اگر قيمت متوسط اين سبد در ايران 500 هزار تومان و در آمريكا 500 دلار باشه، ميشه نتيجه گرفت كه قيمت يك دلار با 1000 تومان برابره البته اين به شرطيه كه همه اجناس مثل هم باشه و دو سبد دقيقا مثل هم باشن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.