پنج شنبه , ۷ فروردین ۱۴۰۴
خانه / تکنولوژی اطلاعات / میراث آلبرتا

میراث آلبرتا

امروز قسمت شد فیلم! مستند! “میراث آلبرتا” رو تماشا کردم… فیلمی که می خواست به بیننده القا کنه نوع مستندش فرق داره و برای همین بازیگرش رو از جنس خود دانشجوی شریف انتخاب کرده بودن…
فیلم برداری از برج میلاد شروع میشه… و بازیگر با تماس با یکی از دانشجویان شریف ازش می پرسه کجا میخواهد بره و جواب می گیره ، آمریکا، پرینستون…
من اصلا نمی خواهم فیلم رو نقد کنم فقط چندتا نکته جالب داشت می خواهم یادگاریش کنم اینجا…
آقای دکتر که شرکت فنا موج رو در اختیار داشتند و کار شرکتشون هم تولید آنتن های مخابراتی هستش، گفتند از پروژه های کوچک شروع کردند 1 تومن 5 تومن 20 میلیون تومن و قدم قدم از سال 76 پیش اومدن و آخرین پروژه اشون (در سال 89) هم 20 میلیارد تومن بوده… اوکی قبول… این شماره 1
ایشون گفتن یه دانشجو داشتند که آمریکا رو رها کرده و الان تو علم و صنعت عضو هیئت مدیره است… بازیگر رفته اونجا از ایشون می پرسه چرا رها کردید، میگه من متولد تگزاس هستم… اونجا 70 درصد پروژه ها نظامی هست… برای همین هم ترجح دادم بیام ایران… اوکی قبول این شماره 2
یک پرانتز: شرکت کداک بعد از حدود 140 سال فعالیت اعلام ورشکستگی میکنه و این یعنی به دولت اعلام میکنه که بهش کمک بشه تا بتونه شرکت رو نجات بده… این شماره 3
حالا چندتا سوال:
1- آقای مدیر شرکت فنا موج، میشه بفرمایید شما تو این 13 سال چطوری از پروژه 1 میلیون تومانی به 20 میلیارد تومانی رسیدید؟
2- آقای فنا موج آیا پروژه 20 میلیارد تومانی شما کاملا در سیستم مخابرات هست؟
3- آقای از آمریکا برگشته، استاد شما یک پروژه 20 میلیارد تومانی از مخابرات و یا شرکت های وابسته که الان دست نیروی نظامی است گرفته، نظر شما چیه؟
4- آقای فنا موج با 20 میلیارد تومان پروژه کدام کارخانه راه اندازی شده؟ کدام کارگاه صنعتی؟ (شما خودتون تو فیلم گفتید مونتاژ می کنید و فقط تست می کنید.)
5- آقای فنا موج پروژه 20 میلیارد تومانی را در کدام مناقصه برنده شدید؟
6- آقای فنا موج چند نفر دانشجوی شریف میتونن مثل شما کار کنند؟
7- و سوالهای دیگه…

جناب دکتر مشایخی، مدیر شرکت کیسون، میشه بفرمایید چرا تا قبل از سال 84 فعالیت برون مرزی نداشتید؟ چطور در بین این همه کشور یک مرتبه سر از ونزوئلا درمیارید؟ 10 هزار واحد مسکونی؟ بعد چرا پرند رو مالایی ها ساختن؟ چرا این همه موقعیت انبوه سازی در ایران رو رها کردید رفتید ونزوئلا؟ از دید ما ایرانی ها ونزوئلا زمانی وارد کره زمین شد که انگلیس جزیره ای شد در غرب آفریقا…

تو فیلم گفته میشه سالیانه 2 هزار دانشجو به آمریکا مهاجرت می کنند… همشون میشن سوسن خانوم؟ اصلا چرا با همون سوسن خانوم مصاحبه نکردید؟ چرا نظر رتبه 1و2و3و4و5و6 الی آخری که الان اونجا مشغول هستند رو نپرسیدید؟ یه سری هم به بچه های المپیادی می زدید خوب بود… مثلا همین مهدی یحیی نژاد، دارنده مدال برنز المپیاد جهانی فیزیک… دانشجوی شریف…
گشتید ببینید کدوم یکی از این سالی 2 هزار نفر، هم فکر و هم مسلک و هم پیاله شما هستند تا مصاحبه کنید…
البته فیلم جالبی بود چون من متوجه شدم دانشگاه شریف از این نخبگان فیلم ساز هم دارد… راستی چه دستگاه عریض و طویلی هم پشت این فیلم بود…
جالب بود که از کانادا سوسن خانوم رو داشتید و از ایران اردوی مناطق جنگی… اما شما نمی تونید نشان بدهید عزاداری ها و خیریه ها ی دانشجویی در آمریکا و کانادا رو و از اونطرف ضرب و شتم دانشجوهای شریف رو…
به نظرم چون آمریکایی ها معتقدند که بهترین دانشگاه دنیا در مقطع لیسانس در رشته برق دانشگاه شریف هست، و چون اونها از بابت این اعتقاد خوشحال هستند و چون ما با این کارمون باعث شدیم دشمن خوشحال بشه، پس بد نیست از سال آینده کمی سهمیه ها رو افزایش بدیم و از هنرمندانی این چنینی (گزارشگر) هم رسما دعوت بعمل آورده تا با حضور در کلاسهای درس و عدم شرکت در آزمون ها، با پایین آوردن سطح دانشگاه کمی از این خوشحالی دشمن بکاهیم…

کاری ندارم این حدیث معتبر هست یا نه، من فقط یک حرف دارم: دانش اگر در ثریا هم باشد مردانی از سرزمین پارس آنجا خواهند بود.

پ.ن: جلوی درب سفارت کانادا بزرگ نوشته بود عکس برداری ممنوع. گزارش شما کاملا می تواند تحت پیگرد قانونی باشد. البته اگر قانونی اجرا می شد. البته شما به این کاغذ پاره ها اعتنایی نمی کنید.

باقی بقایتان…

همچنین بررسی کنید

دوچرخه سواری می کنیم

  همیشه از بچگی دوست داشتم اینجوری دوچرخه سواری کنم و فکر می کردم خیلی …

۲۲ نظرها

  1. پیشنهاد میکنم شما یه چند بار دیگه فیلم رو ببینید
    چه دلیلی داره که از یه میلیون شروع بشه و در طی چهارده سال به بیست میلیارد ختم نشه؟
    شما همه رو با خودت مقایسه نکن
    خب عرضه کار داشته
    این که شما نمیتونی باور کنی دلیل بر دروغ گو بودن طرف مقابل نیست و حقی هم به شما برای تهمت زدن و انگ زدن نمیده
    .
    واسه تک تک ایرادات جواب دارم
    میلم رو مینویسم که اگه واقعا آدم منطقی و اهل بحث کردنی هستی با هم تبادل نظر کنیم

  2. مجید نصیری نژاد

    @ناشناس
    سلام
    تشکر، من با کسی بحث نمی کنم… نظر خودم رو ارائه میدم.
    شما هم شروع کن از یک میلیون تومان، به 20-50 میلیارد تومان برس. ما بخیل نیستیم… نوش جان، گوارای وجود…

  3. سلام اقا مجید نگاه نقادانه و ریز بین شما ستودنی است . ایران تا دنیا دنیا است مهد ابن سیناها وخوارزمی ها و چمران ها و ایشالا نصیری نژاد ها خواهد بود .بحث و جدل همون شنهای روان هستند که فرمودی .

  4. سلام
    من دانشجوی دانشگاه شریفم.
    اولین اینو بدون که بچه هایی که میمونن خنگ نیستن. اونایی هم که میرن همشون نخبه نیستن! ما معترفیم به اینکه در ایجاد یک فضای مادی و لذت آور برای زندگی و خوشگذرانی بعضی نخبه ها ناتوان بوده ایم. اما همین دکتر نایبی که شما از او ناچیز یاد می کنید دکل های مخابراتی ماهواره ها را طراحی و نصب کردهاند له کمک ان تا دانشجو. همین هایی که شما می گویی رفتند خارج، خوب نمی رفتند. شما به جای باور کردن جو صادقانه مستند ( که من تولید کنندگانش را می شناسم.) همینطور صغری کبری چیده ای که خودت را راضی کنی که مستند حکومتی بوده. خوب شما هم برو. مستند سعی در اجبار کسی برای ماندن نداشنه. اگر شما یک نفر المپیادی می شناسی ما گروه گروه از اینها را دیده ایم.( خود من المپیادی هستم ولی نمی روم). جهت اطلاع شما نام محمدسعید سرافراز را در اینترنت سرچ بفرمایید. ضمن این که حضور در دانشگاه شریف با فعالیت در آن خیلی فرق دارد. شما نمی توانید علاقه یا دانشجو به حضور در کار هنری را به سهمیه ربط بدهید.
    والعاقبه للنتقین!

    • مجید نصیری نژاد

      سلام
      خوشحالم که شما دانشجوی شریف هستید.
      از پاسختون هم تشکر… جمله اول نشانه عصبانیت شماست… آرام باشید… من چنین حرفی نزدم و به چنین گفته شما هم اعتقادی ندارم…
      “باور جو صادقانه مستند” نه برای من بلکه برای همه آگاهان غیر قابل قبول است توضیح نمی خواهد… اتفاقا من هم تولید کنندگانش را می شناسم.
      صغری، کبری چیدنم مربوط به خودم می شود که می دانم چه می گویم. من سعی نمی کنم جایی بروم، اما تمام تلاشم رو می کنم که امسال ورودی شریف باشم و برگردم.
      من یک المپیادی نمیشناسم… تقریبا هر سال اخبار المپیاد ها رو در سطح جهانی به صورت جزیی پیگیر هستم… (علت این هم به باز به خودم مربوط می شود)
      امیدوارم شما هم در راه خدمت به مردم و نه هیچ دولتی بکوشید…

  5. سلام
    من با نظر شما موافقم، به نظرم نگاه مستند کاملا یک طرفه بود، جا داشت به موفقیت‌های دانشجویان خارج از کشور هم اشاره ای میشد، یعنی همشون سوسن خانم شدن!!! خیلی دوست داشتم بدونم که چقدر آقای فناموج حاضرند تا با من که الان فارغ التحصیل ارشد مخابرات میدان هستم همکاری داشته باشند؟!!!
    موفق باشید

  6. مجید نصیری نژاد

    @ناشناس
    سلام
    دوست عزیز، 11 بار جنگیدم تا بتونم تو رشته ای که شما تحصیل کردید در مقطع لیسانس پذیرش بگیرم که عاشقش هستم و هرگز دوست نداشتم که رشته ای غیر از علاقه ام بخونم… اما حق تعالی قسمت ما را جور دیگر بهتر مقدر کرد… یک پیشنهاد دوستانه دارم… هرگز دنبال این نباش که کسی استخدامت کند، دنبال این باش تا کسی را استخدام کنی…
    شاید شما هم بگید که نفسم از جای گرم بیرون میاد، اما من ایمان دارم که خواستن توانستن هست…
    و البته به حدیث منتسب به رسول خدا هم ایمان دارم که دانش اگر در ثریا هم باشد مردانی از سرزمین پارس آنجا خواهند بود، پس مقید به خدمت به نوع بشر هستم در هر گوشه از کره خاکی… از شمال آفریقا تا جنوب آسیا و از شرق تا غرب همه جا خانه من است… و آنجا که کاری پیدا کنم هستم…
    کار هم شکر خدا یافت میشه به شرطی که تلاش باشه…

  7. از آب زیره کا بودن نایبی همین بس که ایشون رئیس شرکت رستافن هم هستن که امکان پیدا کردن این شرکت تو تهران خیلی کمه حتی آدرسی هم که تو اینترنت پیدا میکنید اشتباه هست. چیزی که تو این مستند بهش اشاره نکرد این بود که برای رسیدن به یه جایی تو این مملکت با این حکومت تنها راهش ریش گذاشتن و دروغ گفتنه نه صادق بودن همه اونای که رفتن صادق بودن نه مثل این آثای نایبی…

  8. @صالح
    تند نرو تمام پروژه تو ایران حداقل بیش از 90 درصد کپی پیست پروژه های تو اروپا یا آمریکاست یه سر به رستافن و جهاد دانشگاهی و … بزنی بد نیست تو ایران چیزی به نام طراحی وجود ندارد همه کپی پیست هستش.

  9. دم بچه هایی که رفتن گرم ……
    و تمام کسانی که می خواهند بمانند ، بمانند تا ایران را ان شاءالله و به یاری……. از تحریم اقتصادی و فقر و فحشا و جهل و بی عدالتی اجتماعی و اعدام و زورگویی و تبعیض و اختلاف طبقاتی و احتمال وقوع جنگ های منطقه ای و جهانی و جنگ سایبری و ……. برهانند ….. باشد که پایدار بمانند

  10. پروزه هایی که شرکت رستا فن و فنا موج.و….. انجام میدن خیلی حرفه ای هستن . برای ورود به این شرکت باید نابغه باشی

  11. ببینید دوستان هرکس از ایران رفته بهترین کار را کرده. همه دارن میرن : ورزشکار میره . دانشجو میره . نخبه میره . مردم عادی میره . سرمایه دار میره. همه دارن یجورایی از ایران فرار میکنند.
    منم میخوام برم چون ایران جایی برای ماندن نیست.
    چون ایران کشوری عقب افتاده هستش. ایران همش پارتی بازی هستش. چون ایران به پیشرفت تکلونوژی احتیاج نداره برای اینکه نفت داره.
    اگه نفت رو از ایران یگیری ایران فلج میشه.
    چند روز پیش در روزنامه خوندم چین با یک میلیاردوسیصد میلیون نفر دنبال نیروی کار میگرده دنبال مهندس گارگر میگرده. ولی افسوس ایران با هفتاد میلیون تقریبا همه جوان ها بیکار هستن. چرا باید کشور ما اینطوری باشه؟
    بهترین راه رفتن یا بهتر بگم فرار از ایران هستش…

  12. اما اگر آدم با خودش روراست باشه میبینه تو ایران ظلم داره بیداد میکنه تو هر صنفی و همه دوست دارن برن جایی که عالت باشه توجه باشه اما نخبه ها چون شانس بیشتری دارن بیشتر میرن.و اونایی که میمونن هم نابغه هستن کی گفت خنگن؟
    پس ما باید چه به کسایی که میرن و چه به کسایی که میمونن احترام بذاریم چون هر کس دلایل خودش رو داره و محترمه.
    این مستند هم یکجانبه هست وگرنه چرا باید سوسن خانوم رو موازی با راهیان نور نشون بدن اونم با یک اهنگ غمگین!!؟
    خوشحالم که امثال مجید هستن که بخشی از حقیقت رو فاش کنن

  13. عزیزان :من از بچگی عاشق ساختن فرستنده گیرنده صدا بودم یا همون بیسیم اما فقط بهش فکر میکردم تا اینکه از سه سال پیش جدی رفتم دنبال و شش ماه پیش موفق به ساختش شدم چیزی ساختم که هنوز خوذم باورم نمیشه پس خواستن توانستن هست در ضمن تونستم با فروش این مدارات پس انداز خوبی داشته باشم-خواستن توانستن است هر چند بسیار سختی داره-من حرف دکتر نایبی رو باور میکنم چون مطمینم پشت کار داشته ارزومه فقط یک ساعت شاگرد ایشون باشم.اگر همین فرد در امریکا باشه همه پروفسور صداش میزنن اما چون تو مملکت خودمون وایستاده و داره خدمت میکنه میگن….ریش گذاشتن ربطی به اب زیر کاه بودن نداره پس تهمت نزنید لطفا

    • مجید نصیری نژاد

      من که نفهمیدم شما اون عبارت آخر رو از کجای حرفهای من برداشت کردید، ولی من برای شما آرزوی موفقیت می کنم.
      انشاالله با تکیه بر دانش و پشتکار و نه رانت و موقعیت به موفقیت های بسیار برسید که باعث افتخار ما خواهد بود.

  14. منظورم روی حرف اقا رضای محترم بود که حرف از ریش گذاشتن کرده بودن

  15. با سلام
    من همین امروز فک کنم اولین قسمت این مستندو دیدم
    همش مظلوم نمایی و تظاهر بود و بس
    آره تو ایران باید همیشه غمگین باشی
    همیشه دستمال…. دور گردنت باشه
    همیشه خاک بخوری و …
    هی روزگار

  16. نقد درستی به نظرم نداشتید. سیاه نمایی و بهانه جویی هاتون باعث شده بود که از مسیر حقیقت فاصله بگیرید. به نظرم نقدتون خالی از منطق واقعیت بینی است. چون با گارد و عصبانیت نوشته اید نمیتونید مدعی این باشید که فیلم درست تحلیل کردید. چون میتونه نقاط قوت داشته باشه و همچنین نقاط ضعف اما اون چیزی که میدونم شما از اون دسته آدم هایی نبودید که با دید باز جلو بیاین و چون(شاید) در برآیند جامعه ایران یک متضرر بوده اید برای همین از روی عصبانیت دست به سیاه نمایی و رد همه چیز زده اید به نظرم این کار بی بی سی و غربیاست.مملکت رو ببینید و با تموم بدی هاش و همچینین خوبی هاش دست به قلم ببرید

  17. علی پارسیا

    با سلام تو مملکتی که برای گرفتن کوچکترین ردیف در یک سازمان دولتی یا نیمه دولتی و خصولتی باید از ده ها فیلتر رد بشی و سپس ببینی داداش یا پسر یا دختر یا عروس یا داماد فلان مدیر ارشد یا حتی دوست دختر پسرش یا دوست پسر دخترش حایز شرایط تر از تو میشه و تو با همه سواد و کارآییت باید منتظر یک امضای اینها باشی آنوقت صبح تا شب خودتو لعنت میکنی چرا به موقع ریش نذاشتی یا چرا موندی تا این روزگارو ببینی ؟

  18. سلام. این پست بسیار قدیمی بود اما دلم نیامد نظز نگذارم. اولا ازشما بسیار تشکر می کنم.
    اما یک قسمتی از متنتون خیلی بی انصافانه بود، نه اینکه شما را آدمی لجباز و کینه جو بدونم، نه هرگز…اما از این ناراحت شدم که چه تصوراتی را در ذهن بعضی افراد نهادینه کرده اند…حتی شوخیش هم بسیار آزاردهنده است چون نه تنها چنین تصوری در ذات (و جوهره اصلی) انقلاب اسلامی نیست بلکه کاملا عکس آن است (البته کاری به کم کاری مدیران و بعضی بدسلیقگی ها و بحث های جانبی نداریم)

    متن این بود:

    “به نظرم چون آمریکایی ها معتقدند که بهترین دانشگاه دنیا در مقطع لیسانس در رشته برق دانشگاه شریف هست، و چون اونها از بابت این اعتقاد خوشحال هستند و چون ما با این کارمون باعث شدیم دشمن خوشحال بشه، پس بد نیست از سال آینده کمی سهمیه ها رو افزایش بدیم و از هنرمندانی این چنینی (گزارشگر) هم رسما دعوت بعمل آورده تا با حضور در کلاسهای درس و عدم شرکت در آزمون ها، با پایین آوردن سطح دانشگاه کمی از این خوشحالی دشمن بکاهیم…

    یا مثلا آن قسمت که در مورد بازدید از مناطق جنگی نوشته بودید فکر می کنم منظورتون اردو های راهیان نور بود…راستش عبارت شما درست بود اما شاید تلقی خشونت جنگ را برای ذهن بوجود بیاره، در حالی که جنگ ما همانطور که اگر به ساختارش نزدیک شده باشید اتفاقا روجیات انسانی واقعا عمیقی را در بخشی از صحنه هایش داشته که بجای اینکه بیشتر شبیه یک جنگ با معیار بین المملی آن باشه یک صحنه بروز عواطف و فداکاری های بزرگ انسانی بوده…من یک برخورد اتفاقی با مطلبی در یکی از سرچ هایم داشتم که به شما هم پیشنهاد میدم در موردش سرچ بفرمایید “شهید حسن باقری” تا بیشتر با اخلاقیات عمیق و تلاش های از جون و دل این افراد آشنا بشید واقعا حیفه خیلی جالبند یا کلا خاطرات یک سری شهدا را سرچ کنید متوجه میشید اصلا یک نوع انسانیت خاصی در این آدمها هست. این اردو ها احتمالا برای آشنایی با این حس و حال طراحی شدند (البته من تا حالا شرکت نداشتم و نمی دونم چطور انجام میشند ولی چند مورد که از مزار شهدا دیدن کردم واقعا بعضیاشون حس و یک نوع آرامش خوبی را منتقل می کنند)

    موفق و سربلند باشید

  19. بخاطر بعضی از اشتباهات تایپی در نظر قبلیم عدرخواهی می کنم، همینطور چنانچه برداشت اشتباهی داشتم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.